Την Παρασκευή 29-03-2024 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική δράση με θέμα την Περιγραφική Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου με εισηγητή τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης 8ης θέσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Δαραή Κωνσταντίνο. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από το παραπάνω θέμα με τον εισηγητή να θέτει στους/στις εκπαιδευτικούς των σχολείων πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα. Οι αναφορές στην ισχύουσα νομοθεσία, σε προσωπικά περιστατικά από τον εργασιακό βίο του κ. Δαραή έγιναν αντικείμενο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. 

Αυτά που τονίστηκαν ιδιαίτερα από τον ομιλητή είναι ότι η αξιολόγηση πρέπει να έχει ένα δυναμικό χαρακτήρα, ότι αυτό που μας δίνει το παιδί είμαστε κι εμείς μέσα, ότι οι μέθοδοι και οι τεχνικές μιας διαμορφωτικής αξιολόγησης πρέπει να έχουν εφαρμογή στη σχολική καθημερινότητα.

Επίσης, η αξιολόγηση του μαθητή ως εξατομικευμένη εκτίμηση της επίδοσης δεν είναι αυτοσκοπός. Σε καμία περίπτωση δεν έχει χαρακτήρα ανταγωνιστικό. Αναφέρεται και στην προσπάθεια που καταβάλλει, στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει, στη δημιουργικότητά του, στη συνεργασία με τους/τις συμμαθητές/τριες του/της και στο σεβασμό του κανονισμού της λειτουργίας του σχολείου. 

Αφήστε σχόλιο